28 Ağustos 2011 Pazar

Faruk Güllü'den İyi Baklavanın Sırrı

Kaliteli baklava için kaliteli malzeme ve kaliteli usta gerek!
* Baklava 11 ya da 13 yufkadan yapılmalı.
* Tereyağı ayak basılmamış yaylarda otlamış hayvanların sütünden yapılmış olmalı.
* Nişasta da mutlaka buğday nişastası olmalı.
* Yağı kullanmadan önce parmağınızla test edeceksiniz; eliniz yanacak ama çekmek zorunda kalmayacaksınız. Ilık olmalı.
* Elinizi içine sokup 15'e kadar saydığınızda eliniz yanıp çekerseniz fırın baklava pişirilecek sıcaklıkta demektir. Ama ısıtma alt ve üstte oranlı olmalı.
* Şeker şurubunda oran önemlidir. Şekerin kıvamını tecrübemiz sayesinde parmağımızla kontrol ederiz.
* Şerbeti baklava sıcakken dökülür.
* Baklava yenirken de ters çevirilerek yenmeli ki; dibine çökmüş olan tereyağı ve şerbetin nefaseti hissedilebilsin. Ağıza alınan her bir ısırık onar kere çiğnenip yutulmalı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder